S'inicia un canvi en el model de producció d'ous?

8/03/2017
  • Ous

A principis d'aquest any el diari francès Le Monde informava que diversos supermercats havien decidit deixar de vendre ous procedents de gallines engabiades abans del 2025. Ara l'organització de defensa dels animals Igualdad Animal ha llençat una campanya perquè els supermercats espanyols s'uneixin a aquesta iniciativa.
En 2006, un 71% dels espanyols opinaven que el benestar i la protecció dels animals de granja era "important" o "molt important", però ara alguna cosa està canviant, ja que la xifra ha pujat fins al 94%.
A Espanya hi ha censades més de 41 milions de gallines ponedores i el 90% són criades en gàbies, segons dades del Ministeri d'Agricultura. El 10% restant de la producció avícola de posta es divideix entre el sistema de cria en el sòl (9 gallines per metre quadrat), de gallines camperes (4 gallines cada metre quadrat) i l'ecològic (en les que estan a l'aire lliure).
L'hàbitat natural és més saludable per les gallines, ja que en condicions naturals les gallines "escullen llocs alts per descansar, s'arreglen les plomes, realitzen banys de sorra per mantenir el seu plomatge en bones condicions i eliminar els paràsits", explica el director d'Igualdad Animal, Javier Moreno, qui afegeix que l'absència d'aquestes "rutines" fan proliferar entre les gallines "malalties que deriven d'aquest tancament".
Segons sosté Moreno, la sensibilització de la societat va emparellada també, tot i que a un ritme lent, de la responsabilitat social corporativa de les empreses, que comencen a prendre's seriosament aquesta preocupació.

Font: El Mundo.

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals