CaixaBank i Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya signen un conveni per facilitar l'accés de finançament a les cooperatives.

30/01/2017
  • Firma acuerdo cooperativas

CaixaBank, a través de la seva línia de negoci AgroBank, i Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya han signat aquest matí un conveni de col·laboració que permetrà a les cooperatives associades accedir a productes financers en condicions favorables i a noves fórmules de finançament per desenvolupar la seva activitat empresarial.

El conveni, que ha estat rubricat pel director general de CaixaBank, Juan Alcaraz, i pel president de Cooperatives Agro-alimentàries, Ángel Villafranca, beneficiarà a les més de 2.600 cooperatives i 1.179.000 socis que pertanyen a Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya. A més, CaixaBank oferirà assessorament especialitzat als associats a través de 873 oficines AgroBank i dels seus prop de 3.000 especialistes en aquest sector.

Juan Alcaraz, director general de CaixaBank, ha destacat que el suport reiterat de l'entitat al sector cooperatiu, “al que dediquem especial atenció i recursos per la seva rellevància estratègica per a l'economia espanyola”. A més, Alcaraz va assegurar que “CaixaBank ha dissenyat, dins de la seva línia de negoci AgroBank, una gamma de productes i serveis pensats especialment per al particular funcionament de les cooperatives del sector agrari”.

Per la seva banda, Ángel Villafranca ha assenyalat que “aquest conveni permet a les cooperatives i els seus socis obtenir recursos financers adaptats a les seves necessitats de gestió. Així mateix, ha destacat l'assessorament de CaixaBank amb el qual explicaran les cooperatives en temes relacionats amb la internacionalització i l'exportació de productes a nous mercats, una necessitat atès que les cooperatives representen més del 27% de la facturació exportadora del conjunt de les indústries alimentàries espanyoles”.

La línia de negoci especialitzada en el sector agrari, AgroBank, ha desenvolupat una sèrie de productes i serveis destinats a pal·liar les dificultats dels agricultors i cooperativistes. Destaca, per exemple, l’ AgroBestreta, un producte que permet anticipar les collites dels socis de les cooperatives des del moment en què lliuren la seva collita d'una forma molt fàcil i àgil tant per a la cooperativa com per als socis. A més, els cooperativistes compten amb l’Agrotarjeta, que permet als socis realitzar les compres d’inputs a la cooperativa i diferir el seu pagament fins a 11 mesos. D'aquesta forma el soci pot fer coincidir els pagaments amb els seus ingressos sense necessitat que l'hi financi la cooperativa.

L'oferta de productes per a les cooperatives agràries espanyoles d’ AgroBank inclou també plans de pensions personalitzats en condicions especials, ajustats a les necessitats del col·lectiu de socis. A més, CaixaBank proporciona al sector assessorament sobre comerç exterior, a través de l'equip d'especialistes de l'entitat financera en nous països i mercats als quals dirigir les exportacions, i sobre nous serveis financers.

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals