Després de l'ona de fred cau el consum de verdures pel seu alt preu .

3/02/2017
  • Hortalisses

Segons ha manifestat el president de la Federació Nacional de Detallistes de Fruites i Hortalisses, el Sr. Encert Mora, l'ona de fred ha ocasionat un increment del preu de les verdures, la qual cosa ha provocat una caiguda en el seu consum. Encara que no existeix desproveïment de verdures, la poca oferta ha fet que les verduleries hagin ajustat marges per seguir arribant al consumidor a un preu el més assequible possible.

Mora, que a més és el president del Gremi de fruiters de la província de Barcelona, confia que “en un termini màxim de 15 dies, i sempre que la meteorologia no paralitzi de nou la producció, la situació s'estabilitzi”, tant en volum com en preus.

L'Associació d'Empresaris Detallistes de Fruites i Hortalisses de Madrid (Adefrutas) coincideix amb Mora que “el consum de verdures s'ha reduït una mitjana d'un 40 %” a causa de l'alça de preus i malgrat que no hi ha desproveïment”. Segons Adefrutas les hortalisses amb majors pujades han estat l'albergínia, carxofa, carbassó, mongeta verda, tomàquet, enciam, bròcoli, cogombre, bleda, coliflor i el pebrot.

Per Adefrutas, “la forta alça dels preus experimentada en origen no s'ha traslladat directament al consumidor ja que el sector detallista tradicional ha hagut d'assumir preus de venda a cost d'adquisició per mantenir als seus clients”. No obstant això s'ha constatat que existeix alarma entre els consumidors, que acudeixen a les fruiteries pendents dels preus de les verdures, i que si comproven pujades es tiren enrere en la seva decisió de compra.

Realment, si es comparen els preus majoristes del dia 3 de gener amb els de el dia 27 de gener, els majors repunts en preu han correspost a l'enciam (+115,55 %) i la carxofa (98,57 %), seguides de la coliflor (+88,8 %), mongeta verda (+75,43 %), tomàquet verd (+38,70 %) i pebrot verd (+11,72 %).

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals