Augmentaran les exportacions d'aliments un 50% per al 2025

1/12/2017
  • Imatge de les prestatgeries d'un supermercats plenes de productes.

La indústria espanyola d'alimentació preveu exportar un 50% més el 2025, segons la projecció elaborada per la Federació Espanyola d'Indústries de l'Alimentació i Begudes (FIAB).
A l'escenari, qualificat de realista, les vendes a l'exterior de la indústria alimentària rondarien els 41.000 milions d'euros en 2025, enfront dels 27.500 milions del 2016, fet que suposa un increment proper al 50%. En una projecció pessimista la millora rondaria el 22%, fins als 33.600 milions d'euros, mentre que en l'estimació més optimista el volum de les exportacions es dispararia un 80%, fins a fregar els 50.000 milions.
Aquestes previsions de la FIAB tenen en compte, d'una banda, l'evolució a la baixa de la població espanyola, i per un altre que la tendència per a la resta del món és la contrària, ja que organismes internacionals calculen que el 2050 s'arribarà als 9.000 milions d'habitants, el que faria necessari incrementar la producció d'aliments prop d'un 70% respecte als nivells de 2005.
La FIAB també ha apuntat que cal aconseguir un major equilibri entre empreses grans, mitjanes i petites dins del sector, ja que Espanya pateix d'un pes excessiu de petites empreses.
D'altra banda l'ICEX (Espanya Exportació i Inversions) ha destacat la importància que Espanya diversifiqui encara més el seu mercat de clients, ja que més del 70% de les seves exportacions es dirigeixen a la UE. La diferenciació dels seus productes i la digitalització de les empreses completen els reptes d'un sector que ha d'aprofitar el "boom" del comerç electrònic per arribar a més països, en el deixant del projecte llançat per la plataforma Amazon per vendre aliments i vins al Regne Unit i Alemanya, que s'ampliarà pròximament a altres mercats europeus, i no descarta fer-ho també fora de l'àmbit comunitari.

Font: EFEAGRO

Arxiu

2019
2018
2017
2016