La ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient anuncia nou paquet de mesures enfront de la sequera de Múrcia, Comunitat Valenciana i Andalusia

25/09/2016
  • terra seca

El passat dia 16 de setembre, Isabel García Tejerina, ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, va declarar que el Govern  autoritzarà la cessió de drets entre regants, que estava pendent, i que permetrà als de la conca del Segura disposar, de manera imminent, de 10,4 hm3 addicionals d'aigua, “una quantitat important que permetrà culminar l'any hidrològic”. La cessió de drets entre conques té caràcter voluntari, és a dir, ha de comptar amb la voluntat i conformitat de cadascuna de les parts.
La ministra va recordar la situació de sequera en la qual es troba el Llevant espanyol des de fa diverses campanyes i va assenyalar que durant l'actual any hidrològic, les mesures contra la sequera engegades han facilitat al sistema 250 hm3 addicionals.
Igualment, la Ministra va anunciar que la pròrroga dels reials decrets de sequera en les conques del Xúquer i del Segura se sotmetran a aprovació del Consell de Ministres d'aquesta setmana. Referent a això, la Ministra va assenyalar que aquests reials decrets es van a prorrogar per un any hidrològic complet més, la qual cosa permetrà mobilitzar aigua procedent de les dessaladores, dels pous de sequera i de les cessions de regants.

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals