Espanya en el 10è lloc en exportació d'aliments.

23/10/2017
  • Supermercat

El sector agroalimentari espanyol manté una de les posicions de lideratge en el comerç exterior de la Unió Europea i també a nivell mundial, encara que les empreses que potencien la diversificació per escalar posicions, millorant els seus resultats en destinacions com a Amèrica Llatina i Àsia.

El president de la Federació Espanyola d'Indústries de l'Alimentació i Begudes (FIAB), Mané Calvo, va expressar ahir la seva confiança en que Espanya aviat podrà millorar la seva posició i "superar els seus competidors directes, aquest és el repte".

Els dades de la FIAB situen a Espanya com el sisè país de la Unió Europea que més exporta i el deu a nivell mundial. La indústria agroalimentària "manté la senda de creixement" en la producció, l'ocupació registra tasques de registre d'afiliació i la balança comercial "no deixa de millorar" per l'"excel·lent" comportament de les exportacions.

L'agroindustria és "un gran motor" de l'economia en tot el territori espanyol i és generadora d'ocupació i riquesa, va afirmar el president de la FIAB, qui advoca per mantenir l'aposta de FIAB i les seves empreses per la internacionalització, la innovació, el ocupació i el talent amb l'objectiu d'assolir els objectius marcats per a 2020.

Com bazas de èxit, va destacar que els aliments i begudes espanyols tenen valor afegit, innovació, qualitat i seguretat.

D'altra banda, va remarcar que creixeran les empreses d'major dimensió i, d'aquesta manera, "poc a poc comptem amb una estructura empresarial més forta i de major escala, el que sens dubte ens ajuda a poder preparar-nos i afrontar nous reptes de futur" .

Segons dades de la FIAB, el sector va tornar a marcar un rècord en 2016 amb una facturació de 96.400 milions d'euros, un creixement nominal del 1.3% que consolida la seva lideratge i supera els nivells previs a la crisi.

El valor afegit bruto va sumar 29.400 milions d'euros, xifra que representa el 3% del PIB espanyol i del 21% de la indústria manufacturera, va especificar. Pel que fa a les exportacions, van ascendir a 27.500 milions d'euros el passat any, un 8,4% més interanual, amb un superàvit que va millorar un 21%, fins als 7.250 milions d'euros.

El 2016, l'ocupació directa en el sector superava les 480.000 persones, el 37% dones, un +2%, amb 9.500 nous ocupats i una afiliació a la Seguretat Social que va créixer el 3,4%.

En aquest sentit, la indústria apuesta pel talent, amb la contractació de menors de 30 anys, segment que representa 14 punts per sobre de la mitjana espanyola i d'altres sectors productius.

Font: EFEAGRO.

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals