La producció de llet en el món segueix pujant.

11/10/2017
  • Llet

La producció làctia mundial segueix mantenint la tendència a l'alça impulsada per Nova Zelanda, Estats Units i la Unió Europea (UE), segons FranceAgriMer. A la UE, la producció ha augmentat especialment a Polònia, Irlanda i Itàlia, per la recuperació dels preus pagats als ramaders. Per contra, als Països Baixos, la producció s'ha reduït al juliol per la baixada del cens. A Alemanya, la producció està per sota del nivell de l'any passat, tot i que sembla que es va a anar recuperant. A França, en les darreres setmanes, s'està arribant als nivells de l'any passat, després de la forta reducció de l'estiu, com a conseqüència de la sequera.

 


La demanda mundial de productes lactis està sent bastant dinàmica. En els primers set mesos de l'any, les exportacions europees de llet en pols van augmentar gairebé un 40% i les de formatge en un 8%. No obstant això, les exportacions de mantega (a causa de la manca d'oferta) i les de sèrum de llet estan disminuint.

Quant a preus, els de la mantega estan assolint nivells històrics (+ el 88% en comparació amb 2016 a la Unió Europea, aconseguint més de 6.800 € / tona i + 82% a Oceania), mentre que els preus de la llet desnatada en pols mantenen una tendència a la baixa des de la primavera.

A França, l'augment acumulat dels preus des de principis d'any ha estat d'un 80% per a la mantega industrial a granel, de gairebé un 40% per a la llet sencera en pols i d'un 10% per la llet desnatada en pols. No obstant això, el preu de la llet desnatada en pols ha caigut per sota del preu d'intervenció en les últimes setmanes.

Font: Agrodigital

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals