CaixaBank signa un acord amb AFAMMER per a impulsar l'activitat agrària a Espanya.

14/10/2020
  • Acte signature amb AFAMMER

CaixaBank ha signat un acord de col·laboració amb la Confederació de Federacions i Associacions de Famílies i Dones del Medi Rural (AFAMMER). Mitjançant aquest acord, signat a través de AgroBank, la línia de negoci especialitzada per al sector agrari, l'entitat posa a la disposició de tots els associats una àmplia oferta de productes i serveis financers especialitzats per al sector agrari.

L'acord ha estat subscrit per Carmen Quintanilla, presidenta nacional de AFAMMER, i Carlos Seara, director de AgroBank. Gràcies a aquest conveni, els socis de la confederació tindran accés a les línies específiques de finançament destinades a l'adquisició i adaptació de les seves finques, maquinàries o instal·lacions, i a la implementació d'energies renovables amb finalitat d'autoconsum. En aquest sentit, l'entitat financera acompanyarà de manera integral als associats, atorgant no sols suport financer, sinó també assessorament, planificació conjunta, ajuda a la formació i l'especialització. L'acord també contempla la participació conjunta i patrocini d'algunes jornades i actes que organitzi AFAMMER, així com de l'Assemblea Anual de 2020 de l'associació i els Premis anuals que celebren.

Amb aquesta línia de compromís, CaixaBank vol donar suport a les necessitats particulars del camp i impulsar el desenvolupament del sector agrari a Espanya.

CaixaBank està compromesa i treballa per a fomentar la diversitat, sent una de les cinc línies prioritàries del Pla Estratègic 2019-2021. Aquest acord amb AFAMMER contribueix a la consecució del 5 Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) que busca aconseguir la igualtat entre els gèneres i empoderar a totes les dones i les nenes.

AFAMMER és una organització no governamental, amb més de 190.000 sòcies, que compta amb Estatus Consultiu Especial en el Consell Econòmic i Social de Nacions Unides. Gràcies a la gran feina i esforç realitzat durant els seus més de 38 anys de vida, AFAMMER ha aconseguit donar veu a les dones rurals de tota la comunitat nacional i internacional. AFAMMER ha estat present en moments molt significatius per a la Dona com va ser la IV Conferència Mundial de la Dona de Pequín de 1995, on al costat d'altres organitzacions va aconseguir que es declarés el 15 d'octubre com el Dia Internacional de la Dona Rural, i en els diferents Congressos Mundials de Dones Rurals celebrats a Washington, Madrid i Durban. També ha participat en l'elaboració de lleis que afecten directament les dones rurals com la Llei de Desenvolupament Rural o la Llei de Titularitat Compartida en les Explotacions Agràries entre altres.

Carmen Quintanilla, presidenta nacional de AFAMMER, considera que el conveni subscrit amb AgroBank suposa “un gran pas endavant per a la societat rural” perquè afirma, ajudarà a potenciar i conscienciar a tota la societat sobre l'important paper que les dones rurals exerceixen en el desenvolupament econòmic i social dels pobles i comarques en les quals habiten. D'altra banda, Quintanilla ha destacat la “importantíssima” labor que les dones rurals de AFAMMER han desenvolupat durant els moments més crítics de la pandèmia del coronavirus. Entre les quals assenyala, l'elaboració de mascaretes per a entitats socials i persones més vulnerables del medi rural; l'acompanyament telefònic a persones majors o l'elaboració d'una audioguia per a ajudar a suportar les conseqüències de la pandèmia.

Font i fotografia: CaixaBank.

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals