La CE obre una consulta pública sobre el futur de la PAC .

8/02/2017
  • PAC

La Comissió Europea ha engegat la primera fase de modernització i simplificació de la política agrícola comuna (PAC) amb l'obertura d'una consulta pública per un període de tres mesos. Les contribucions rebudes reforçaran el treball de la Comissió a l'hora de definir les prioritats futures de la política agrícola. Gràcies a una PAC modernitzada i simplificada es podran encarar els principals reptes als quals s'enfronten les zones agrícoles i rurals, contribuint, al mateix temps, a aconseguir les prioritats polítiques de la Comissió, en particular l'ocupació i el creixement, així com al desenvolupament sostenible i a un pressupost centrat en els resultats, la simplificació i la subsidiarietat.

En anunciar el procés de consulta, Phil Hogan, Comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la UE, va declarar el següent: «Avui donem els primers passos cap a la modernització i la simplificació de la PAC del segle XXI. Amb l'engegada d'aquesta consulta pública fem una crida a totes les parts interessades en el futur de l'alimentació i de l'agricultura a Europa perquè participin en la configuració d'una política per a tots els ciutadans d'Europa. Aquesta consulta pública tindrà influència directa en el full de ruta per al futur de la política agrícola comuna, anunciada pel president Juncker al desembre. La PAC ja aporta actualment importants beneficis per a tots els ciutadans europeus en matèria de seguretat alimentària, vitalitat de les zones rurals i mitjà rural, i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. Gràcies a la redacció d'un full de ruta per al futur, no em cap dubte que la PAC pot aportar encara més beneficis. Hem de perfeccionar-la, revitalitzar-la i, per descomptat, finançar-la adequadament.»

La consulta pública estarà oberta fins al 2 de maig de 2017,  i brindarà l'oportunitat a agricultors, ciutadans, organitzacions i altres parts interessades de fer sentir la seva veu sobre el futur de la PAC. La Comissió tindrà en compte les aportacions rebudes en la consulta a l'hora de redactar el projecte de Comunicació, que ha de presentar-se abans de finals de 2017 i que contindrà les conclusions sobre el rendiment actual de la PAC i les possibles opcions polítiques per al seu futur, basades en proves fefaents.

Els resultats d'aquesta consulta pública seran publicats en internet i presentats pel Comissari Hogan en una conferència que se celebrarà a Brussel·les al juliol de 2017.

 

Enllaç a la consulta:   https://ec.europa.eu/agriculture/consultations/cap-modernising/2017_es

Font: Comissió Europea.

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals