Agrobank reuneix a Lleida a més de 350 professionals de el sector agrari a la Jornada Agrobank "Innovació i sostenibilitat".

13/12/2019
  • Llotja de Lleida

Més de 350 persones vinculades a el sector agroalimentari s'han donat cita a la Jornada Agrobank "Innovació i sostenibilitat", una trobada entre professionals i experts de l'món agrari que ha tingut lloc el 12 de desembre a Lleida amb l'objectiu de posar de manifest la necessitat de fer un esforç d'innovació en el sector agroalimentari que contribueixi a fer més sostenible mediambientalment la pràctica de l'agricultura.

La jornada, celebrada a la Llotja de Lleida, va ser inaugurada pel director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, la directora general de Desenvolupament Rural, Innovació i Política Forestal de el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPA), Isabel Bombal, el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol, i l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.

Els ponents van debatre sobre les estratègies de la comissió europea al voltant de el desenvolupament sostenible de el sector agroalimentari i com aquesta sostenibilitat ha de ser mediambiental, però també econòmica i social. Bombal, en la seva ponència va destacar que, per aconseguir la màxima sostenibilitat en el sector, és necessària la innovació, i va parlar dels diferents instruments pressupostaris per aconseguir aquesta transformació.

Posteriorment, va tenir lloc una taula rodona sobre la innovació en l'ecosistema agroalimentari com a clau per aconseguir un desenvolupament sostenible del territori. La tertúlia, moderada per Santi Roig, va comptar amb la participació de Teresa Botargues, Assessora per a la Innovació i la Transformació Econòmica Diputació de Lleida; Llorenç Frigola, President de l'IGP Poma de Girona i Director Agrícola de Mas Saulot; Daniel Oliach, de el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i secretari de l'Associació de Productores de Tòfona d'Espanya; David Tous, de Saf Sampling; i Jordi Rius, secretari de el Consell Regulador DO Terra Alta.

A la taula rodona es va parlar de diferents innovacions en l'àmbit agroalimentari. Es va exposar, per exemple, la utilització de sondes i teledetecció per optimitzar el regadiu, la implementació de tècniques de cultiu a el sector de les tòfones o l'aprofitament de l'illa amb poca aptitud comercial, per a l'obtenció de sidra, entre d'altres.

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals