Greus danys en el vinyer per les gelades.

3/05/2017
  • Vinyer nevat

Les últimes gelades han provocat importants danys en vinyers i altres cultius de diverses comunitats autònomes. En algunes àrees, els agricultors demanen que es declari zona catastròfica.
Sequera primer i gelades després han deixat el seu rastre en els vinyers i altres cultius de diverses comunitats autònomes. Entre els exemples, el ple del consell Regulador de la Denominació d'Origen de Valdeorras acordava ahir reclamar “ajudes directes” a la Xunta de Galícia per fer front als danys originats per les gelades dels últims dies. A més, va avançar la seva intenció de liderar una possible reclamació conjunta amb les altres tres denominacions d'origen gallegues afectades, totes menys Ries Baixas.
A Castella i Lleó, el vinyer s'ha vist perjudicat per les gelades i en la Denominació d'Origen Bierzo, on els danys aconsegueixen el 70 per cent, sol·licitarà la declaració de zona catastròfica. En el cas de la DO Terra de León, els danys són també elevats i el Consell Regulador farà el propi.
D'altra banda, a La Rioja les gelades produïdes durant la setmana passada, amb temperatures que van baixar fins als -3,4 °C en algunes zones, van causar, així mateix, danys en el vinyer i en cultius fruiters en diversos municipis. La Conselleria d'Agricultura del Govern regional va detallar que les gelades van afectar principalment a localitats de Rioja Alta i Mitjana, on han perjudicat al vinyer, encara que també a diversos fruiters, com la perera, el presseguer o el cirerer, així com a cultius hortícoles com la patata.
Entre altres comunitats autònomes, Aragó ha estat una altra de les damnificada per les gelades de les setmana passada, amb danys en fruiters i vinyer, segons va informar UAGA, així com a Castelló i València segons va apuntar La Va unir.

Font: EFEAGRO

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals