AECOC reclama que la cadena alimentària sigui considerada un “sector crític”

20/03/2020
  • Javioer Campo presidente de AECOC

L'Associació d'Empreses del Gran Consum (AECOC) ha reclamat al Govern que tota la cadena alimentària sigui considerada “un sector crític” en la crisi del coronavirus i compti amb mesures “d'excepcionalitat”. La patronal ha destacat en un comunicat la necessitat que aquesta cadena de subministrament pugui acollir-se així “a les mateixes condicions d'excepcionalitat” amb les quals compten altres sectors crítics com el sanitari.

“Aquesta mesura és fonamental ja que la cadena de producció i distribució d'aliments s'està mostrant clarament com un sector vital per a garantir l'accés dels aliments i productes de primera necessitat”, segons AECOC. L'associació, que agrupa a prop de 30.000 empreses entre fabricants i distribuïdors, creu que el sector requereix de mesures especials que li permetin continuar desenvolupant el seu paper. Agraeix al Govern la seva “voluntat de prioritzar la salut i seguretat dels ciutadans tractant, al mateix temps de garantir la continuïtat dels negocis”, si bé considera que les últimes mesures adoptades poden resultar “insuficients” per a alguns sectors afectats, com l'hostaleria o el comerç.

L'Executiu de Pedro Sánchez va aprovar el dimecres una bateria de mesures econòmiques per a fer front a la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus, després d'haver decretat el dissabte l'estat d'alarma per a intentar contenir l'expansió del virus. En aquest paquet destaca la mobilització de fins a 200.000 milions d'euros, gairebé un 20% del Producte Interior Brut (PIB), inclosa una línia d'avals de fins a 100.000 milions a la disposició de les empreses. El president de AECOC, Javier Campo, ha assenyalat que és “prioritari que les empreses disposin de la liquiditat necessària que assegurar la seva viabilitat i poder recuperar així en el menor temps possible tant la seva activitat com l'ocupació” davant una crisi que tindrà un “gran impacte, però temporal”.

Font: EFEAGRO

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals