Espanya al capdavant del consum de peix a la UE .

18/01/2017
  • Peix

Segons dades de l’eurobaròmetre,  Espanya és el primer país de la UE consumidor de peix, ja que un 93% dels seus ciutadans mengen productes pesquers almenys una vegada al mes enfront del  74 % de la mitjana de la UE, seguit d'a prop per Suècia (90%), Estònia i Dinamarca (tots dos amb un 87%). A l'extrem oposat es troba Hongria, amb un percentatge de tan sols el 26%. L'existència de costa al país és un factor determinant. De fet, la prevalença de consumidors freqüents de peix és significativament inferior en països sense accés directe a la costa, com l'esmentada Hongria o Eslovàquia (52 %), República Txeca (56 %) i Àustria (57 %).

Espanya també es troba al capdavant dels països de la UE consumidors de peix enllaunat, ja que el 86% dels seus ciutadans confessa consumir-los sovint, només  superat per Malta (89%).

En tots els països de la UE, la majoria absoluta dels enquestats diu que un dels principals motius pel qual menja peix o productes de l'aqüicultura és perquè són saludables. De fet, de mitjana en la UE, més de set de cada deu enquestats tenen aquesta opinió, amb proporcions més altes a Finlàndia (90%), Dinamarca i Malta (tots dos 88%).

A l'extrem contrari, la majoria d'enquestats que diuen no menjar peix mai assenyalen com a principal motiu que els desagrada el sabor, l'olor o l'aparença del mateix.

Font: http://ec.europa.eu/fisheries/seafood-investigation-eu-consumers-attitudes-shows-sustainable-supply-essential_en

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals