L'obesitat guanya a la fam.

11/06/2019
  • Cartell Obesity

La població mundial que pateix obesitat ha superat per primer cop a la qual passa gana, segons les dades preliminars d'un informe de l'Organització de l'ONU per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO).
Encara que l'informe sobre l'estat global de la seguretat alimentària i la nutrició, elaborat per diverses agències de Nacions Unides, es publicarà el mes que ve, el director general de la FAO, José Graziano da Silva, va avançar que els seus resultats preliminars mostren que "per primera vegada tindrem més persones obeses que amb gana ".
Durant la inauguració a Roma d'un simposi internacional sobre el futur de l'alimentació, Graziano va destacar que "la malnutrició està creixent molt ràpid, especialment l'obesitat".
L'any passat, l'ONU va estimar que la fam havia crescut en 2017 per tercer any consecutiu fins a afectar a 821 milions de persones a tot el món, sobretot pels conflictes, el canvi climàtic i la lenta recuperació econòmica, mentre que l'obesitat en adults afectava a 2016 a més de 672 milions.
En 2016, per exemple, el nombre d'adults obesos ja sumava 104.700.000 a Llatinoamèrica i el Carib, xifra molt superior als 39 milions de persones que van patir subalimentació en aquesta regió entre 2015 i 2017. "Ara l'obesitat és a tot parts ", sense distingir entre països desenvolupats o en desenvolupament, va dir el responsable de la FAO, que va vincular el seu augment al" canvi en les dietes "com a conseqüència de la urbanització, el consum de menjar ràpid i molts altres factors.
Per evitar comprometre el futur de la població, va reclamar modificar l'enfocament i passar "de produir més aliments a produir més aliments saludables".
Graziano va recomanar promoure l'activitat del sector privat en aquest àmbit amb impostos, un millor etiquetatge, restriccions a la publicitat infantil i "circuits locals" d'alimentació a les ciutats.
També va cridar a actuar en el terreny comercial en constatar que l'obesitat està creixent ràpidament en els països que més aliments importen, com petites illes del Carib o el Pacífic.

Font: EFEAGRO.

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals