CaixaBank i Azucarera firmen un acord per promoure la financiació i impulsar la competitivitat del sector remolatxer-sucrer.

3/03/2017

CaixaBank ha signat un acord amb Azucarera, l'empresa capdavantera en producció de sucre d'Espanya, que facilitarà l'accés dels remolatxers que contractin amb aquesta companyia el finançament en condicions preferents i impulsarà la competitivitat del sector. L'entitat articula el suport a Azucarera a través de la seva línia de negoci AgroBank, amb la qual ostenta el lideratge en el negoci amb el sector agroalimentari a Espanya. La formalització de l'acord, que ha tingut lloc aquest matí a Sevilla, ha estat a càrrec de Rafael Herrador, director territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental; Carme Sabrí, directora d'AgroBank; Ángela Fuentes, directora de Tresoreria d'Azucarera; i Miguel Sanromán, responsable Agrícola de la zona sud d'Azucarera.
L'objectiu d'aquest acord és millorar la rendibilitat i reduir els costos de les explotacions remolatxeres mitjançant la inversió en energia solar i hidràulica. Actualment nombroses explotacions de remolatxa necessiten bombar aigua des de pous amb despeses energètiques elevades que impacten en la rendibilitat del remolatxer enfront dels seus competidors europeus, fins i tot considerant el major rendiment per hectàrea i el major contingut de sucre de la remolatxa nacional.
En els últims dies, Azucarera ha presentat la seva oferta de contractació per a la zona nord en la qual destaca, a més de la promoció especial sobre determinades llavors, l'assessorament energètic gratuït que permetrà als agricultors la selecció de les millors alternatives per a la seva explotació relatives al reg, combustible, factura elèctrica, etc., i l'oferta de finançament sense cost per a les inversions que realitzi el remolatxer d'Azucarera en eficiència energètica, reg, drenatge i/o maquinària.

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals