Disminueix la producció mundial de vi.

25/04/2017
  • Celler

El director general de l'Organització Internacional del Vi i la Vinya, Jean-Marie Aurand, va presentar el passat 11 d'abril a la seu de la OIV, a París, les dades sobre el potencial de producció vitícola, el balanç de la collita, i la situació del mercat i els intercanvis internacionals en 2016.
En 2016, la superfície vitícola va continuar en creixement a Xina (+16.800 ha), però es va reduir a Turquia (-17.000 ha) i Portugal (- 9.000 ha). A Europa, únicament el vinyer italià va augmentar en 8.200 ha. Per la seva banda, Espanya segueix al capdavant de les superfícies conreades amb gairebé un milió d'hectàrees, per davant de Xina (0,85 Mill. ha) i de França (0,79 Mill. ha).
D'altra banda, la producció mundial de vi va aconseguir en 2016 els 267 milions d'hectolitres, la qual cosa significa una reculada del 3 % pel que fa a la producció de 2015.
Itàlia, amb 50,9 Mill. Hl, va confirmar el seu lloc de primer productor mundial, seguida per França (43,5 Mill. Hl) i Espanya (39,3 Mill. Hl), segons la OIV. El nivell de producció va seguir sent elevat a Estats Units (23,9 Mill. Hl) i es va registrar una dràstica reducció de la producció a Argentina (9,4 Mill. Hl), a Xile (10,1 Mill.hl), a Brasil (1,6 Mill.hl) i a Sud-àfrica (10,5 Mill. Hl).
D'altra banda, la OIV estima que el consum mundial de vi s'ha situdo en 242 Mill. Hl en 2016, mantenint-se estable respecte a l'any anterior. Aquesta tendència a l'estancament s'observa des de 2009.
Amb 31,8 Mill. Hl de vi consumits en 2016, Estats Units confirma la seva posició de primer consumidor mundial des de 2011, seguit per França (27,0 Mill. Hl), Itàlia (22,5 Mill. Hl), Alemanya (20,2 Mill. Hl) i Xina (17,3 Mill. Hl).
La notable disminució a Hongria, Argentina i Romania s'ha vist compensada per un alça en el consum a Estats Units, Xina i Itàlia. El consum de França i Espanya roman estable.


Font: AGRONEGOCIOS

Arxiu

2019
2018
2017
2016