La FAO recomana centrar-se en la innovació per aconseguir la seguretat alimentària i el desenvolupament sostenible

3/10/2016
  • logo fao

Segons recents declaracions del Director General de la FAO, José Graziano da Silva, el sector agrícola ha de transformar-se, no només per aconseguir la seguretat alimentària i nutricional per a tots, sinó també per ajudar a abordar desafiaments globals com el canvi climàtic i la resistència als antimicrobians.
Graziano, en la seva intervenció en la reunió biennal del Comitè d'Agricultura de la FAO (COAG, 26-30 de setembre), va subratllar que l'agricultura ocupa un lloc central d'una sèrie recent d'acords internacionals innovadors, inclosos els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Acord de París sobre el Canvi climàtic. El COAG es reuneix cada dos anys per avaluar la situació actual de l'agricultura mundial i oferir orientació al programa de treball de la FAO.
Per la seva banda, Joachim von Braun, director del Centre per a la Recerca del Desenvolupament de la Universitat de Bonn, va subratllar la necessitat que la innovació científica en l'agricultura vagi acompanyada per la reforma de les polítiques, entre elles l'establiment d'un Grup Internacional sobre Alimentació, Nutrició i Agricultura que ajudi a la comunitat internacional de la mateixa forma que el Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic ajuda a orientar la política climàtica global.

Arxiu

2019
2018
2017
2016