La Junta d'Andalusia estima que la collita d'oli baixarà més de l'30% previst.

31/01/2020
  • Olives

La Junta d'Andalusia preveu que la collita d'oli d'oliva de l'actual temporada, pròxima a finalitzar, baixarà més de l'30% del que inicialment estimat, segons ha opinat aquest dimecres la consellera andalusa d'Agricultura, Carmen Crespo.
Crespo ha assenyalat, a preguntes dels periodistes, que mancant el tancament d'aquesta campanya, previst per d'aquí a poques setmanes, les dades de què disposa el seu departament de la collita d'oli "apunten que serà menys del que pensàvem , no excessivament menor, però sí una mica menor ".
"Està sent una campanya molt dura i molt difícil, sobretot, perquè el preu no està cobrint els costos de producció i els oliverers estan passant moments molt complicats", ha afegit.
Crespo ha ressaltat que a la caiguda de preus s'uneixen altres problemes per al sector olivarer, especialment, la imposició d'aranzels per l'Administració Trump.
Pel que fa a la tercera emmagatzematge privat d'oli d'oliva, autoritzat per la Comissió Europea per frenar la caiguda dels preus, la consellera ha confiat que sigui més efectiu que els dos anteriors, tot i que ha explicat que el resultat final de l'preu d'emmagatzematge i de la quantitat reiterada d'el mercat ha de ser anunciat per les autoritats comunitàries.
Cal recordar que les organitzacions agràries UPA, Asaja i COAG ja van coincidir, quan es va fer públic aquest aforament, en què l'olivar tradicional s'enfrontava a una complicada campanya després de conèixer les dades de l'aforament oficial de l'oli que preveu una producció de 983.680 tones per a Andalusia , 1.250.000 tones a Espanya. I per a tots la clau estarà en una pujada dels preus en origen si no es vol viure una tragèdia en l'olivar. I les dades actuals assenyalen que s'han complert els pitjors escenaris.

Font: Agroinformacion.com

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals