Les compres en el súper van créixer gairebé un 12% a la primera setmana de confinament

31/03/2020
  • Supermercat

El mercat de gran consum va créixer un 11,9% durant la primera setmana de confinament pel coronavirus, una pujada notable però que se situa lluny de l'augment rècord registrat a penes uns dies abans, quan es va disparar un 71%.

Així es reflecteix en les dades recollides per la consultora Nielsen a Espanya entre el 16 i el 22 de març, publicats aquest dilluns, i que apunten al fet que el consumidor va moderar les seves compres després d'haver omplert el rebost amb provisions durant la setmana anterior, en la qual es va decretar el tancament de les escoles i l'estat d'alarma.

Les mesures incloses en l'estat d'alarma van començar a percebre's sobretot a partir del dia 16, amb cada vegada més persones treballant des de casa i la majoria de comerços tancats al públic.

Des de Nielsen han destacat que els consumidors “han començat a moderar els creixements pel fet que ja van preveure la quarantena i van anticipar l'ompliment del seu rebost, congelador i nevera”.

Per categories, els llegums van tornar a ser el “producte estrella” amb un increment del 77% respecte al mateix període de l'any anterior, per davant de l'arròs i la pasta (+41%).

Així i tot, els augments van quedar lluny dels observats una setmana abans, quan es van quadruplicar i van triplicar les seves vendes, respectivament.

També van repuntar les vendes per sobre del normal de cafè (+27%) i cervesa (+22%) a conseqüència d'un “transvasament” del consum que se sol fer en bars i restaurants a la llar.

Les cel·luloses (paper higiènic) van seguir a l'alça amb una pujada del 52%, per sota del 170% registrat durant els set dies previs.

A més, des de la consultora van constatar les “dificultats operatives” registrades pels supermercats per a donar servei a domicili a causa de la concentració de comandes, encara que malgrat això les vendes “online” van millorar un 46% respecte al mateix període de l'any anterior.

Font: EFEAGRO.

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals