CaixaBank i Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya renoven el seu acord per impulsar el finançament del sector.

11/12/2018
  • Alcaraz i Villafranca

CaixaBank, a través de la línia de negoci Agrobank per al sector agroalimentari, ha renovat l'acord de col·laboració amb Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya per fomentar el finançament d'aquest sector i ajudar a desenvolupar l'activitat empresarial. Les dues institucions treballen juntes des de fa anys amb l'objectiu que les cooperatives i els seus agricultors i ramaders poden beneficiar-se de diversos serveis i productes financers en condicions favorables a través de noves fórmules de finançament.
El conveni, que ha estat subscrit pel director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, i el president de Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya, Ángel Villafranca, beneficiarà a les 3.740 cooperatives agràries i ramaderes que componen l'organització i als seus més de 1.150. 000 socis adscrits. A més, CaixaBank oferirà atenció personalitzada a tots els associats a través dels seus 1.000 oficines especialitzades i de l'equip integrat per 3.000 gestors formats en el negoci agrari.
Juan Alcaraz ha destacat el compromís que any rere any manifesta l'entitat amb el moviment cooperatiu nacional: "Des de 2007 anem de la mà d'aquesta organització, que és importantíssima per al sector agroalimentari. A través de les nostres més de 1.000 oficines Agrobank donem suport des del terreny tant a la cooperativa com als milers de cooperativistes que fan possible el seu funcionament i els donem el servei d'assessorament professional que necessiten ". El director general de CaixaBank va recordar que Agrobank "acaba de complir el seu quart aniversari amb un volum de negoci gestionat superior als 18.500 milions d'euros i que consoliden a Agrobank com a referència per a aquest sector".
Àngel Villafranca, per la seva banda, ha afirmat que "aquest conveni permet a les cooperatives i els seus socis obtenir recursos financers adaptats a les seves necessitats de gestió. Així mateix, ha destacat l'assessorament que ofereix CaixaBank en temes relacionats amb la internacionalització i l'exportació de productes a nous mercats, una necessitat atès que les cooperatives representen més del 18% de la facturació exportadora del conjunt del sector agroalimentari espanyol ".
Agrobank, després de quatre anys de recorregut, compta amb un volum de negoci gestionat de més de 18.500 milions d'euros, el que es tradueix en un increment del 26,2% des del seu llançament el setembre de 2014.
Agrobank realitza també accions d'impuls al sector, com jornades tècniques o signatura d'acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra Agrobank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, al costat de la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris, i cursos específics.

Font: CAIXABANK

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals