Innovació en pasta alimentària amb peix: projecte guanyador de la I Convocatòria d'Ajuts de la Càtedra AgroBank.

21/09/2017
  • Pasta alimentícia
El projecte titulat "Desenvolupament de pastes alimentàries enriquides amb lubina (D. labrax) de producció nacional per fomentar l'ingestió de peix a través de formes no tradicionals de consum", presentat pel Dr. José Antonio Beltrán Gracia, del Departament de Producció Animal i Ciència dels Aliments de la Universitat de Saragossa, conjuntament amb l'empresa Innova Obrador SL de San Mateo de Gállego (Saragossa), ha resultat el guanyador de la "Convocatòria d'ajudes de la Càtedra AgroBank per a la transferència de coneixement al sector agroalimentari".
El projecte proposa el desenvolupament a nivell industrial de pastes alimentàries enriquides amb concentrat no desgrasat de proteïna de lubina procedent d'acuicultura nacional, provant diversos formats i formes de conservació.
El Jurat, reunit el 18 de setembre, ha tingut en compte que el projecte pretén, per una banda, combatre el menjar perdut, un dels problemes més greus als quals s'enfronta la indústria alimentària actual, en utilitzar retallades i restes de lubina amb valor nutricional i, per altre, produir un aliment nou amb propietats saludables (ric en àcids grassos omega-3), potencialment dirigit al públic en general i als nens en particular, als que no solen agradar el peix. També ha valorat molt positivament la factibilitat de protecció industrial de la tecnologia associada al projecte i el pla de difusió presentat.

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals