AgroBank i Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya renoven el seu acord per donar suport a l'activitat del sector

24/11/2022
  • Acord cooperatives

AgroBank ha renovat el seu acord de col·laboració amb Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, que té com a objectiu donar suport al finançament del sector agroalimentari i promoure i desenvolupar l'activitat empresarial de les cooperatives. L'acord, signat pel director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez, i el president de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, Ángel Villafranca, beneficiarà les 3.669 cooperatives agràries i ramaderes que componen l'organització i el seu més d'1 milió de famílies sòcies.

Ángel Villafranca ha destacat que “gràcies a aquest conveni les cooperatives i els seus socis i sòcies obtenen recursos financers adaptats a les seves necessitats de gestió, així com l'assessorament necessari per afrontar els reptes de futur”. Per la seva part, Sergio Gutiérrez ha assegurat que “la renovació d'aquest conveni reflecteix el compromís de l'entitat amb el paper fonamental que juguen les cooperatives en el sector agroalimentari a Espanya”, destacant com a propòsit que “volem impulsar al costat de Cooperatives Agroalimentàries una transformació tecnològica, formativa i social d'aquest milió de famílies cooperativistes”.

El conveni subscrit entre ambdues entitats ha permès fer durant el 2022 seminaris, esdeveniments i jornades de formació, com el curs pràctic de la nova PAC, al que van assistir de forma online més de 190 tècnics i responsables de cooperatives, o la jornada sobre cerca de noves oportunitats dirigida al col·lectiu de dones, amb què es pretén impulsar la presència de dones en càrrecs directius de les cooperatives. Així mateix, AgroBank ha col·laborat activament en el VIII Congrés de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya que se celebra cada cinc anys i que va reunir a Toledo més de 750 delegats de cooperatives.  Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya és l'organització representativa del cooperativisme agroalimentari. Desenvolupa la seva activitat representativa davant d’organismes, institucions i associacions nacionals i europees relacionades amb el sector agroalimentari i l'economia social. La seva missió és promocionar, representar i vertebrar el cooperativisme agroalimentari espanyol, impulsant un model cooperatiu empresarial, professionalitzat, amb dimensió rellevant, generador de valor i competitiu, que contribueixi a millorar la rendibilitat d'agricultors i ramaders socis i sòcies i al desenvolupament sostenible del sector agroalimentari i del medi rural.

Està formada per 16 Federacions i Unions Territorials de Cooperatives Agràries (FUTs) i Agrocantabria (cooperativa de Cantàbria), que ofereixen els seus serveis i tenen el seu àmbit d'actuació en les seves respectives Comunitats Autònomes. Cooperatives Agroalimentàries presta serveis de formació, informació i assessorament a través de les seves oficines a Madrid i Brussel·les, contribuint així a la millora de l'eficàcia del cooperativisme agrari en la consecució dels seus objectius econòmics, socials i humans.

Arxiu

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals