El Repte de la Fam Zero. 24 d'octubre: dia de les Nacions Unides.

25/10/2016
  • Zero Hunger logo

El 24 d'octubre es va celebrar el Dia de la Nacions Unides que aquest any commemora el seu 71 aniversari. És per això un bon moment per recordar un dels seus objectius primordials relacionat amb la agroalimentació, el Repte de la Fam Zero, que es fonamenta, segons les Nacions Unides, a realitzar esforços integrals encaminats a assegurar que cada ésser humà pugui exercir el seu dret a una alimentació adequada, esforços orientats a l'apoderament de la dona i a donar prioritat a l'agricultura familiar. Tot això requerirà que els sistemes alimentaris siguin sostenibles i resilients.

El Repte de la Fam Zero significa:
- Que tots els sistemes alimentaris siguin sostenibles.
- Augmentar un 100% la productivitat i l'ingrés dels petits productors.
- Zero desaprofitament d'aliments i pèrdues post-collita.
- Que el 100% de les persones tinguin accés a una alimentació adequada, durant tot l'any.
- Zero retard en el creixement en nens i nenes menors de dos anys
Eliminar la fam implica inversions en agricultura, desenvolupament rural, treball decent, protecció social i igualtat d'oportunitats. Contribuirà a una millor nutrició per a tots - especialment per a les dones, des de l'inici de la gestació, i per als nens i nenes menors de dos anys.
Llançat pel Secretari General de l'ONU, Ban Ki-moon, en el 2012, el Repte de la Fam Zero promou aconseguir un món sense gana, alhora que suposa una crida mundial a l'acció.

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals