Els aliments, un 1,1% més cars en 2020

12/02/2021
  • Aliments
 L'Índex de Preus al Consum (IPC) d'Aliments i begudes no alcohòliques va pujar durant 2020 el 1,1% respecte a l'any anterior, segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística. Contràriament, l'IPC general va tenir un descens del 0,5% en relació a 2019.

Durant tot l'any 2020, els principals augments es van registrar en el sucre (+4,5%), les fruites fresques(+3,2%), la carn d'oví (+1,9%), la carn d'ocell(+1,4%), els preparats de llegums i hortalisses (+1,4%) i la carn de boví (+1,3%), mentre al 2020 va baixar el preu dels olis i grasses (-2,3%), els ous (-1%) i les patates i els seus preparats (-0,6%).

El mes de desembre, l'IPC dels aliments va baixar un 0,4% en relació a novembre, sent els productes que van presentar les majors retallades les fruites fresques (-5,3%), els llegums i hortalisses fresques (-3,1%) i les fruites en conserva i fruita seca (-1,2%). Per contra, aquest mateix mes van pujar els preus del peix fresc i congelat (+4,1%) i la carn d'oví (+1,4%). 

Arxiu

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals