Informe Sectorial AgroBank: La fortaleza del sector agroalimentario durante la crisis del coronavirus.

2/11/2020
  • Informe sectorial

CaixaBank Research ha publicat l'informe sectorial Agroalimentari 2020. En ell s'evidencia que la pandèmia ha posat de manifest el caràcter estratègic del sector agroalimentari a l'exercir una activitat essencial per al proveïment d'aliments a la població. Així, el sector ha estat un dels menys afectats per la crisi: el pes del sector primari sobre el total de l'economia va augmentar i la indústria agroalimentària va patir un retrocés molt més suau que el conjunt de la indústria manufacturera en el segon trimestre del 2020. De manera similar, l'evolució del mercat laboral ha estat relativament favorable i ha registrat una menor destrucció d'ocupació i una menor proporció de treballadors afectats per ERTO.
També s'aborden altres aspectes com ara el canvi en els patrons de consum durant el confinament: de restaurant a la llar, la resiliència de les exportacions agroalimentàries espanyoles i la digitalització del sector, amb un especial anàlisi de la informació que ens brinda Twitter.
Es pot consultar l'informe complet a:

https://www.caixabankresearch.com/sites/default/files/content/file/2020/10/27/91184/is-agroalimentario-2020-cast-web.pdf

Font: Agrobank Research

 

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals