Previsió de problemes en el subministrament d'aliments al Regne Unit pel "brexit".

10/12/2018
  • Bandera europea i bandera anglesa

Especialistes de la Universitat de Londres, la Universitat de Sussex i l'Institut de Salut Mediambiental (CIEH) indiquen que el "brexit" pot interrompre el subministrament d'aliments en algunes regions del país i provocar "desordres socials", així com reduir els estàndards de qualitat i modificar els preus del menjar.
Davant aquests riscos, els experts han enviat una carta a totes les autoritats locals del Regne Unit en la que aconsellen formar equips que analitzin el possible impacte de la sortida de la UE en les seves respectives zones.
Els ajuntaments "tenen un paper" a l'hora de prevenir els problemes que puguin derivar-se d'interrupcions en el subministrament, indica en un comunicat el grup d'especialistes.
"L'impacte del" brexit "en la disponibilitat d'aliments dependrà d'on visqui cada persona. Les que estan més lluny dels ports del canal de la Mànega són les que corren més riscos ", va afirmar el professor de Política Científica de la Universitat de Sussex Erik Millstone.
Els analistes assenyalen que la ruptura amb la UE afectarà el sistema alimentari britànic en qualsevol cas, tot i que subratllen que una sortida sense acord és la que més riscos comporta.
"Sigui quin sigui el resultat de les negociacions polítiques, en l'horitzó s'acosten canvis significatius", va dir el director de l'CIEH per a Irlanda del Nord, Gary McFarlane. La missiva enviada als ajuntaments recomana que elaborin un mapa detallat del funcionament dels sistemes de subministrament alimentari en la seva regió.
Suggereix així mateix que s'avaluïn quins són els principals riscos en aquesta àrea i s'examini la capacitat per emmagatzemar reserves alimentàries addicionals en cas de necessitat.

Font EFEAGRO

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals