Lliurat l'II Premi a la millor Tesi Doctoral de la Càtedra AgroBank

16/11/2018
  • Lliurament premi
  • Guanyadora i directors

El 16 de novembre, i en el marc de la Jornada AgroBank “Aigua i sostenibilitat” que va tenir lloc a la Llotja de Lleida, es va lliurar el II Premi a la Millor Tesi Doctoral de la Càtedra AgroBank, dotat amb 3.000 euros, que va recaure en la tesi presentada per la Dra. Amparo Gotor Vila. El treball, titulat “Nous avanços en el control de la podridura marró en la fruita d'os utilitzant l'agent de biocontrol Bacillus amyloliquefaciens CPA-8” va ser dut a terme al Fruitcentre, centre de recerca del IRTA situat al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. La entrega del premi va ser a càrrec del Sr. Fernando Miranda, Secretari General del MAPA i del Sr. Juan Antonio Alcaraz, Director General de CaixaBank, amb l'assistència dels directors de la tesi guanyadora, la Sra. Neus Teixido i el Sr. Josep Usall, i de la Sra. Carme Sabri, Directora de AgroBank
“La convocatòria del segon Premi Càtedra AgroBank a la millor Tesi Doctoral ha tingut un excel·lent acolliment aquest any, havent-se presentat 77 tesis doctorals a concurs, totes elles amb un elevadíssim nivell científic, procedents de 13 comunitats autònomes diferents” va comentar en l'acte el Sr. Antonio J. Ramos, Director de la Càtedra AgroBank.
La guanyadora va explicar davant una nombrosa audiència els elements claus del seu treball, consistent en el desenvolupament d'una formulació de l'agent de biocontrol Bacillus amyloliquefaciens CPA-8 per ser usat com una alternativa eficaç per al control de Monilinia spp., tant en camp com en poscollita. “La utilització d'aquest tipus d'agents de biocontrol pot ser el futur de la lluita contra les malalties de poscollita en la fruita d'os, en el marc d'una agricultura més sostenible i ecològica” va anunciar la guanyadora.

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals