El Dia Mundial de l'Alimentació, i el canvi climàtic

17/10/2016
  • Corazon y alimentos

Des de 1979 el 16 d'octubre és considerat el Dia Mundial de l'Alimentació. La FAO, que va plantejar aquest dia com una forma de conscienciar sobre el problema alimentari mundial i enfortir la solidaritat en la lluita contra la fam, la desnutrició i la pobresa, cada any promou la seva celebració centrant-se en diferents aspectes de l'alimentació, en el cas d'aquest any la relació entre alimentació i canvi climàtic. Per això, aquest any el seu lema és el següent: “El clima està canviant. L'alimentació i l'agricultura també”.

El canvi climàtic, suposa un perill per a la seguretat alimentària, la qual cosa, juntament a l'increment de la població mundial, pot comportar problemes greus en el futur. Per això és fonamental que els sistemes agrícoles i alimentaris s'adaptin als efectes adversos del canvi climàtic i es facin més resilients, productius i sostenibles.

D'altra banda, València ha estat declarada oficialment Capital Mundial de l'Alimentació en 2017. La ciutat de València ha estat triada per representar el repte global d'una producció alimentaria sostenible i d'una alimentació de qualitat.

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals