CaixaBank acompanya les empreses espanyoles agroalimentàries en la major fira agrícola d'Àfrica

23/04/2019
  • Fira agrícola d'Àfrica

CaixaBank participa per tercer any consecutiu al Salon International de l'Agriculture au Maroc (SIAM), amb l'objectiu d'acompanyar, assessorar i donar suport a les empreses espanyoles del sector agroalimentari que busquen internacionalitzar al continent africà.
CaixaBank, únic banc espanyol present en l'esdeveniment, es reforça així com l'entitat bancària referent per a les empreses espanyoles al Marroc, on és present des de fa deu anys.
El SIAM, que es va celebrar entre els dies 16 i 21 d'abril a la ciutat de Meknès, és la major fira agrícola al continent africà, amb un milió de visitants i més de 1.500 expositors de 72 països en una superfície global de 180.000 metres quadrats.
En aquesta edició, responsables de les divisions de Banca Internacional i Comerç Exterior i Tresoreria de CaixaBank es van reunir amb empreses assistents a l'esdeveniment per assessorar-les i donar-los suport en les seves exportacions i inversions al Marroc.
A través d'aquestes divisions, CaixaBank ofereix serveis d'assessorament en finançament a llarg i curt termini, gestió de cobraments i pagaments, línies d'avals, comerç exterior i tresoreria, acompanyant als seus clients en el seu procés d'internacionalització.
En el marc de la fira, CaixaBank va celebrar, juntament amb l'ICEX, una trobada per impulsar el coneixement i les relacions entre empreses agroalimentàries espanyoles i marroquines. En l'esdeveniment, a més de representants de les empreses presents a la fira, va assistir Ricardo Díez-Hochleitner Rodríguez, ambaixador d'Espanya al país, Ignacio Pi, country manager de CaixaBank al Marroc i Manuela Hernández-Ardieta Rosique, especialista de Comerç Exterior de la Direcció Territorial d'Andalusia Oriental-Múrcia de CaixaBank.
L'agricultura és un motor important de l'economia marroquina, i representa el 14% del PIB, segons dades de l'ICEX de 2018. Empra al voltant del 40% de la població activa total, amb 4 milions de llocs de treball i 1,5 milions d'explotacions agràries . Juntament amb l'agroindústria i la pesca és el tercer sector exportador i representa el 20% del valor de les exportacions marroquines.
Espanya s'ha convertit en un referent agroindustrial per al Marroc. En l'actualitat, és el major venedor de maquinària agrícola al país. Entre gener i novembre de 2018, Espanya va exportar al Marroc 402 milions d'euros en productes agroalimentaris; mentre que va importar 1.388.000 d'euros.
CaixaBank compleix enguany el desè aniversari de la seva llicència bancària al Marroc. Avui compta amb tres oficines al país -Casablanca, Tànger i Agadir-, des d'on ofereix serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa tant a empreses espanyoles ja assentades al país o amb perspectives d'entrar al mercat marroquí, com a grans empreses marroquines i multinacionals.
En Agadir, a causa de les característiques de l'economia d'aquesta ciutat, l'entitat també ofereix els seus serveis especialitzats per als sectors turístic, pesquer i agrari. Aquesta oficina disposa de l'oferta de productes i el saber fer de Agrobank, la línia de negoci que CaixaBank ha desenvolupat específicament per a empreses agropecuàries i agroalimentàries.
L'entitat s'ha convertit en banc de referència per a les empreses espanyoles amb presència al Marroc. Més del 60% de les 800 empreses espanyoles que operen al país (segons dades de l'ICEX) són clients de la sucursal de CaixaBank.
L'any passat, CaixaBank va ser líder en l'emissió d'avals per a les empreses espanyoles amb projectes al país africà, amb una quota del 57,7% en aquest tipus de garanties. Així mateix, pel que fa a cartes de crèdit, en 2018 es van enviar des de bancs marroquins a CaixaBank a Espanya un 25,6% de les mateixes, el que col·loca a l'entitat també com a líder d'aquest mercat.
CaixaBank disposa de sucursals internacionals al Marroc, Polònia, Regne Unit, Alemanya i França. Així mateix, compta amb 18 oficines de representació repartides en els 5 continents, des d'on ofereix assessorament a empreses multinacionals amb filial a Espanya, així com a empreses espanyoles amb projectes a l'estranger.
A més, CaixaBank manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars en qualsevol país del món. D'altra banda, compta amb una participació del 9,92% de l'entitat austríaca Esrte Bank, i és propietari del 100% del portuguès Banco BPI.

Font: CaixaBank

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals