Noves guies IRTA per identificar fisiopaties i podridures de la fruita

26/11/2020
  • Guies

El programa de Postcollita de l’IRTA, ha editat una sèrie de material gràfic per al sector per ajudar-lo a identificar i conèixer millor les principals causes de pèrdues en postcollita de fruita (podridures i fisiopatologies). «Unes eines que esperem siguin de molta utilitat per als professionals del sector en el seu dia a dia», comenta la cap del programa de Postcollita, la Dra. Neus Teixidó.

El material elaborat és de 3 tipus:

• 2 Guies fotogràfiques de podridures (“pantoneres”), similars a les paletes de colors. Una per a préssec i nectarina, i un altra per a poma i pera. En un format molt pràctic, estan pensades per a poder-les portar a sobre per tal d’identificar quin tipus de podridura ens està afectant la fruita.

• 4 Pòsters amb les fisiopaties i podridures més habituals en poma, pera, préssec i nectarina, per ajudar al personal a familiaritzar-se amb aquestes.

• 2 Guies descriptives. Una per a les fisiopaties y un altra per a les podridures de la poma, pera, préssec i nectarina. Contenen, a més de la descripció, els símptomes, les causes, el control, les bones pràctiques en central i a camp, així com moltes imatges de totes elles.

El material, disponible en català, és gratuït gràcies al finançament de les ajudes de demostració (FISIOFRUIT i PATOPOST) del Departament d’Agricultura i per a obtenir-lo es pot, o bé passar a recollir directament pel Fruitcentre de l’IRTA a Lleida, o contactar mitjançant el correu postcollita@irta.cat

 

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals