L'IRTA desenvolupa dos productes biològics per combatre la podridura causada per Monilinia en fruita d'os.

19/01/2018
  • monilinia

L'equip de Patologia de la Postcollita de l'IRTA, liderat per la investigadora Neus Teixidó, ha treballat en el desenvolupament de dos productes de control biològic per combatre la podridura marró en la fruita d'os causada per la floridura filamentosa Monilinia sp.
Les investigacions, que formen part del projecte europeu BIOCOMES, s'han centrat en desenvolupar dos productes biològics, una soca de Bacillus amyloliquefaciens i una altra de Penicillium frequentans, així com una estratègia de control basada en aquests microorgamismes per lluitar contra Monilinia, la floridura que més afecta els cultius de fruita d'os a Europa i el control es fa principalment mitjançant l'ús de productes químics de síntesi.
Els resultats obtinguts pels investigadors de l'IRTA determinen que els dos productes de control biològic estudiats aconsegueixen uns resultats similars als dels productes químics en el tractament de la podridura marró en la fruita d'os. L'eficàcia d'aquests productes biològics ha estat validada en diferents zones europees: en camps de cirera a Bèlgica i en camps de préssec i nectarina a Itàlia, França i Catalunya.
Els resultats de la investigació faciliten noves eines per a productors i avantatges per a consumidors, permetent complir les restriccions legislatives i donar resposta a la demanda d'aliments saludables i segurs. L'últim pas consisteix en el registre i la implementació d'aquests nous productes de control biològic en el mercat.
BIOCOMES ha estat un projecte de quatre anys en què han participat 27 socis (tretze empreses i catorze institucions de recerca) de catorze països diferents amb l'objectiu de desenvolupar productes biològics per al sector agrícola i forestal europeu.

FONT: Agroinformación

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals