Puja el preu dels aliments.

19/03/2019
  • Menjar

Segons dades de l'INE, els preus dels aliments i begudes no alcohòliques van pujar en l'últim any un 1,4% (dades de febrer de 2019), en gran mesura impulsats pel creixement en les categories de les patates (+13,8 %) i hortalisses fresques (+10,3%), mentre que el preu de l'oli ha baixat considerablement (-13,4%).
També s'ha constatat un augment anual dels preus de les fruites fresques (+ 3,2%) i de les begudes alcohòliques (+ 3,0%), i un descens de la llet (-0,5%) i del sucre (-0,4%).
Les variacions mensuals més voluminoses van correspondre a les fruites fresques (+3,4%), llegums i hortalisses fresques (+3,1%), en contrast amb les baixades relatives al preu al consum de la carn d'oví (-3,4 %) i del peix fresc i congelat (-2,7%).
L'IPC en els dos primers mesos de 2019 es va fixar en el 0,2% per als aliments i begudes no alcohòliques respecte al mateix període de 2018, mentre que el de begudes alcohòliques i tabac va créixer un 0,7%.
L'índex general de l'IPC va registrar una variació anual del 1,1%; una variació acumulada en el que va d'any del -1,0% i una variació mensual del 0,2%.
Segons l'INE, els grups que més han influït en la pujada de la taxa anual de l'IPC han estat els preus dels carburants, i els llegums i hortalisses, ja que les fruites han pujat aquest mes menys que al febrer de l'any passat.
Els preus de l'electricitat i dels paquets turístics, que han repuntat en menor mesura que al febrer de 2018 van ser els grups amb influència negativa.

Font: EFEAGRO i INE

Arxiu

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals