Bones perspectives per a l'all espanyol.

15/02/2017
  • Alls

Els passats 14 i 15 de febrer va tenir lloc en El Safareig de Záncara (Conca) el “II Congrés Internacional de l'All”, un producte del que Espanya és el primer productor de la Unió Europea, amb 180.000 tones, el 50% de la producció comunitària. Durant la inauguració, el director general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, el Sr. Fernando Miranda, ha incidit en la importància social i econòmica que té el sector de l'all, i l'èxit que està obtenint el producte espanyol als mercats internacionals. El director general ha recordat que, si bé Xina és el gran productor mundial d'all amb més de 19 milions de tones, Espanya lidera la producció comunitària.

Quant als mercats, també ha destacat la posició aconseguida pel sector, que ha situat a Espanya com a segon país exportador al món, amb un notable increment en els últims anys, en els quals s'ha passat de 64.000 tones en 2011 a més de 148.000 tones exportades en 2015, unes xifres, ha assenyalat el director general, que demostren no només la importància que té Espanya dins del comerç internacional, sinó el bon fer dels nostres productors i exportadors als mercats internacionals, sent l'all un dels productes agraris en els quals l'evolució ha estat més positiva en els últims anys.

Miranda ha valorat també l'efectivitat del Congrés, que ja en la seva segona edició ofereix una oportunitat única per a la trobada i l'intercanvi d'informació entre els professionals de diferents països, per abordar les diferents etapes en la producció i comercialització d'aquest producte, aspectes fonamentals a l'hora de defensar la competitivitat del sector. Un fòrum en el qual s'han tractat qüestions tan importants com el maneig del cultiu i de la conservació post-collita, la mecanització o l'ús del reg localitzat. Per això ha felicitat als organitzadors, que no s'han limitat a qüestions agronòmiques, sinó que han tingut una visió global del producte, en incloure temes tan importants per al futur com és l'adaptació al canvi climàtic, un assumpte de gran interès per al Ministeri en el qual s'estan desenvolupant nombroses iniciatives destinades a la mitigació i l'adaptació.

Font: agroclm

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals