La Càtedra Agrobank a la fira Alimentària

20/04/2018
  • Fira Alimentària

En el marc de la Fira Alimentària, la Càtedra Agrobank presentar el 18 d'abril els resultats de la seva primera acció per a la transferència del coneixement de la universitat al sector agroalimentari. Concretament, es van presentar dos nous prototips de begudes a base de sucs de fruites amb olis essencials nanoemulsionados, amb una vida útil de 24 dies sense haver estat sotmesos a cap tractament tèrmic ni a l'addició de conservants químics.
Els resultats van ser exposats davant nombrós públic a l'estand de The Alimentària Hub de CaixaBank per Olga Martín, catedràtica de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida, investigadora principal d'aquest projecte dotat amb un ajut de 5.000 euros atorgada per la Càtedra Agrobank. Igualment, Miguel Ángel Cubero, director de R + D + I d'Indulleida, empresa col·laboradora en el desenvolupament del projecte, va explicar el potencial industrial que l'aplicació d'aquesta nova tecnologia pot tenir en el camp de les begudes a base de suc. La Directora de Agrobank, Carme Sabri i el director de la Càtedra Agrobank, Antonio J. Ramos, van ressaltar en l'acte de presentació dels prototips la importància que per Agrobank té aquest tipus d'iniciatives, que serveixen per aproximar la investigació a la societat i per posar en valor els descobriments fets pels investigadors espanyols.
La Càtedra Agrobank convoca anualment un ajut perquè grups de recerca espanyols puguin dur a terme la transferència dels seus descobriments a la indústria alimentària. La convocatòria de 2018 obrirà el seu termini de presentació de sol·licituds el proper 1 de maig i està dotada enguany amb 9.000 euros.

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals