Les exportacions alimentàries creixen el 2019

25/07/2019
  • Contenidors

Les exportacions espanyoles d'aliments, begudes i tabac van augmentar un 4,3% durant els cinc primers mesos de l'exercici, fins a sumar 20.774.000 d'euros, segons un informe de Comerç Exterior ahir.
El document, elaborat pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, reflecteix tanmateix una caiguda de les importacions entre gener i maig de l'0,3% en aquest sector, fins 14.472.000 d'euros.
D'aquesta manera, el saldo comercial - és a dir, la diferència entre un i altre capítol - se situa en 6.302.000 d'euros, un 16,5% millor al balanç observat en el mateix període del 2018.
L'increment de les exportacions s'explica fonamentalment pel creixement en les vendes de fruites, hortalisses i llegums a Alemanya, Itàlia, Polònia i els Països Baixos, així com a les compres procedents de la Xina de productes carnis d'origen espanyol.
El segment alimentació, begudes i tabac és el segon capítol més important de les exportacions espanyoles, ja que va representar un 17% del total, només per darrere dels béns d'equip, amb un 20,1%.
Per comunitats autònomes, la regió líder va ser Andalusia, amb més de 5.522 milions d'euros d'exportacions alimentàries.
Només en el mes de maig, les vendes a l'exterior d'aquests productes van generar 4.478 milions d'euros d'ingressos, un 3,6% més que en els cinc primers mesos de l'exercici passat, mentre que les importacions es van contraure en aquest mateix període febrer 1 , 7%, fins als 3.089,1 milions d'euros.
En el cinquè mes de l'any, el repunt de les exportacions va estar basat en la pujada de les vendes de productes carnis a la Xina i, en menor mesura, a Itàlia, Corea del Sud i França, a més de l'alça del comerç del segment "altres aliments "a França, Portugal i Estats Units.

Font: EFEAGRO

Arxiu

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals