Agrobank, referent al Marroc per a la internacionalització del sector agroalimentari.

7/05/2018
  • Fira

CaixaBank reforça el seu paper com a referent al Marroc per a la internacionalització del sector agroalimentari. L'entitat ha participat per segona vegada en el "Salon International de l'Agriculture au Maroc (SIAM)", considerada la major fira de l'agricultura del continent africà.
L'agricultura és el principal motor de l'economia marroquina, que representa el 15% del PIB i dóna feina al voltant del 40% de la població activa en un milió i mig d'explotacions agràries. Espanya s'ha convertit en un referent agroindustrial per al Marroc i CaixaBank és actualment una de les entitats financeres amb una major activitat en els sectors agrari, pesquer i agroalimentari a Espanya.
Aquesta fira, que s'ha celebrat a la ciutat de Meknes, ha rebut més d'un milió de visitants i ha comptat amb més de 1.000 expositors procedents de 66 països. En aquest saló, els professionals de Agrobank, Banca d'Empreses, Banca Internacional i diferents direccions territorials de CaixaBank han pogut realitzar entrevistes amb empreses assistents a l'esdeveniment i posicionar l'entitat com un referent per al sector agrícola al Marroc.
Marroc és un país clau en la xarxa internacional de CaixaBank, atès que és l'únic en què l'entitat compta amb més d'una oficina operativa, amb llicència per oferir plena funcionalitat de serveis financers. L'entitat compta amb tres oficines al Marroc, ubicades a Casablanca, Tànger i Agadir.
Des elles, ofereix serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa a les empreses ja assentades al país o amb perspectives d'entrar al mercat marroquí. En Agadir, a causa de les característiques de l'economia d'aquesta ciutat, l'entitat també ofereix els seus serveis especialitzats per als sectors turístic, pesquer i agrari. Aquesta oficina disposa de l'oferta de productes i el saber fer de Agrobank, la línia de negoci que CaixaBank ha desenvolupat específicament per a empreses agropecuàries i agroalimentàries.
Gràcies a aquesta especialització, CaixaBank pot oferir als seus clients un alt coneixement del sector i, sobretot, dels subsectors productius de cada territori. D'aquesta manera, els empresaris agraris reben un servei financer realment útil. A més, els assessors de Agrobank posen la tecnologia al servei dels seus clients i compten amb equips portàtils amb els quals realitzar la seva tasca d'assessoria financera i contractació de productes des de les pròpies explotacions agràries.
Així mateix, l'ampli equip d'experts, l'experiència en negocis i projectes internacionals i la seva xarxa exterior permeten CaixaBank donar suport a les empreses exportadores amb productes i assessorament específic i adaptat a les seves necessitats. L'entitat ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.
En 2017, CaixaBank ha crescut fins a convertir-se en líder en l'emissió d'avals per a les empreses espanyoles amb projectes al Marroc, amb una quota del 51% en aquest tipus de garanties. Així mateix, la sucursal de l'entitat al país va duplicar al llarg de l'any passat el seu volum de negoci, especialment a causa del suport a les pimes espanyoles en els sectors de agroalimentari, construcció, logística i distribució.

FONT: Comunicació CaixaBank

Arxiu

2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals