La Càtedra AgroBank "Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari", impulsada per CaixaBank i la Universitat de Lleida té, entre un dels seus objectius fonamentals, el reconeixement de l'excel·lència acadèmica en el seu àmbit d'actuació, mitjançant la instauració de premis que reconeixen treballs acadèmics de qualitat que poden suposar un avanç per al sector agroalimentari. D'aquesta manera, el 2016 es va instaurar un Premi a la Millor Tesi Doctoral, que enguany ja va per la seva vuitena edició.

La Càtedra AgroBank, sensible als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) enunciats per l'ONU el 2015, i concretament a l'ODS n. 5 que advoca per assolir la igualtat entre els gèneres i l'apoderament de les dones, i tenint en compte el fet que la incorporació de les dones a les anomenades STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) està encara lluny de la igualtat al nostre país, va decidir convocar en 2020 un premi per tal de reconèixer el talent i impulsar les carreres professionals de les dones STEM , específicament en el sector agroalimentari.

Per tot això, la Càtedra AgroBank convoca la tercera edició del Premi al millor Treball Final de Màster (TFM) realitzat per una alumna que hagi obtingut el seu títol de màster oficial en una universitat espanyola durant el curs acadèmic 2021-2022, mitjançant la realització d'un TFM en alguna temàtica relacionada amb la Qualitat o la Innovació en el sector agrari o alimentari.